Recenze od zákazníků e-shopu
99,6% Zákazníků E-shop
doporučuje
Celkové hodnocení
Nejčasteji zmiňované:
Neskutečná kvalita
Férové jednání
Rychlost doručení

CO JE TO KRATOM

 

CO JE TO KRATOM ?

Kratom je rostlina, která do nedávna nebyla až tak známá a vyhledávaná. Jedná se o tropický strom, který může dorůstat až do výšky 25-30 metrů a patří do čeledi Mořenovitých, do této čeledi patří například taky káva. Jeho listy jsou tmavě zelené až žluté s chrakteristickými žilkami na spodní straně listů, které určují druh kratomu (zelený, bílý nebo červený). Nejčastěji se kratom vyskytuje v jihovýchodní Asii (Vietnam, Thajsko, Indonésie, Malajsie,...) ale je také možné kratom nalézt i ve vzdálené Africe. Ze sušených listů se v Indočíně a jihovýchodní Asii získává tradiční prostředek, známý nejčastěji pod thajským názvem kratom. Listy kratomu se v zemích výskytu se využívají po stovky let pro nejrůznější účely.Kratom má miliony příznivců po celém světě. V USA je populace fanoušků kratomu nejvyšší a jedna se o milióny osob a nadšenců. Dovoz kratomu do USA se odhaduje miliony tun ročně. Zatímco ve střední Evropě se jedná o novinku, v USA je dostupný již přes 30 let a je předmětem zájmu a zkoumání prestižních univerzit jako je Harvard.  

DRUHY KRATOMU ?               kratom_zelený2       cerveny        bilý kratom

 

Kratom se dělí do třech hlavních skupin – bílý kratom, zelený kratom a červený kratom. V poslední době se na trhu objevují také velmi oblíbené žluté či zlaté kratomy, nicméně jedná se jen o rozdíly ve zpracování, ne o původní druh. Obecně lze říci, že rozdíl v barvě kratomu souvisí se stářím rostliny. Bílý kratom je mladá rostlina, zelený kratom je rostlina dozrávající a červený kratom je již plně vyzrálá dospělá rostlina. J

 

JE KRATOM LEGÁLNÍ ?

 

Kratom je ve většině zemí světa legální, včetně České republiky, velké části Evropy i USA. Odhady vědců dokonce hovoří o tom, že jen v USA je kolem 15 milionů fanoušků kratomu, tedy zhruba 5 % celé americké populace. V Dánsku, Finsku a Norsku je kratom regulován jako farmaceutický přípravek a může být lékařsky předepisován. Nicméně je nutné zmínit, že přestože je kratom v České republice legální, jedná se pouze o sběratelský předmět určený pouze k věděckým účelům. Neslouží ke konzumaci a je tedy možné si jej koupit pouze pro sběratelské účely a jako takový je prodávaný i na našem e-shopu.